De ploeg van het St. Jansdal ziekenhuis heeft vrijdag de ploegentijdrit van de eerste Skipr Care & Cure Cycle Challenge, ofwel Skipr 4C, gewonnen.

Met een tijd van 5 minuten en 33 seconden versloegen mannen en vrouwen van het St. Jansdal vijftien andere wielerteams. Gerwin Vos, hoofd medische techniek, was met 5 minuten en 31 seconden als eerste van de ploeg over de streep.

Skipr hield vrijdag een wielerwedstrijd voor bestuurders, managers en professionals. Met zestien ploegen van verschillende zorgorganisatie was de eerste editie van de Skipr4C een succes te noemen. De route ging vanaf ’s Kooningsjaght, een locatie van zorgorganisatie Siza in Arnhem, over de onder wielerliefhebbers bekende Posbank, Groenendaal, De Krim en Kootwijkerbroek.

De tweede en derde plaats in de ploegentijdrit gingen naar respectievelijk Zorgpartners Zuidwest Friesland en Zorgverzekeraars Nederland. Leuk detail: de winnaars van het St. Jansdal bleven wachten bij de finish om de deelnemers van de andere ploegen met gejuich binnen te halen. Pas daarna was het tijd voor de lunch.