Deelnemers aan de sponsortochten HomeRide en HomeRun hebben dit weekend een recordopbrengst van ruim 1 miljoen euro bij elkaar gefietst en gerend. Ze legden respectievelijk 500 kilometer en 200 kilometer in 24 uur af en maakten zo ruim 16.753 overnachtingen mogelijk voor ouders dicht bij hun zieke kind.

Ruim duizend amateurwielrenners en hardlopers gingen 24 uur lang tot het uiterste voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Door de opbrengst van 1.005.220 euro zijn 16.753 overnachtingen mogelijk voor ouders op loopafstand van hun zieke kind. “Een geweldig bedrag, dit overstijgt onze verwachtingen”, zegt directeur Renate Westerlaken van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Fantastisch dat zoveel mensen de Ronald McDonald Huizen een warm hart toedragen.”

Zorgteams

Onder de fietsers ook verschillende teams uit de zorg, waaronder het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en Zorgverzekeraar De Friesland. Bestuursvoorzitter Bert van der Hoek voerde daarnaast het Fietsteam Vitale Friese Directies aan. Met dit fietsteam wil De Friesland de voorbeeldrol van bestuurders in het kader van vitaal en gezond leven een impuls geven. Deelname aan de Homeride past daar uitstekend in, legt Van der Hoek uit: “De combinatie van een persoonlijke en uitdagende inspanning door sport en een goed doel waarbij juist de gezondheid in het geding is, dat is voor mij de enorme waarde van de Homeride.”

Met de 2e Skipr Care & Cure Cycle Challenge (Skipr4C) op 15 september draagt ook Skipr op eigen manier bij aan de combinatie van sport, gezondheid en maatschappelijke betrokkenheid.