Net als bij de eerste editie heeft de Skipr Care & Cure Cycle Challenge (Skipr4C) zich ook dit jaar verbonden aan een goed doel. Voor iedere inschrijving gaat 10 euro naar De Nieuwe Belevenis.

De Nieuwe Belevenis creëert, zoals de naam al aangeeft, een belevingswereld voor mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen. Niet hun beperkingen, maar hun mogelijkheden staan hierbij centraal, met als doel samen genieten, ervaringen opdoen, leren en elkaar inspireren. Met de opbrengsten van de Skipr4C wil de Belevenis een nieuw onderdeel verwezenlijken, waarin beweging en de fiets centraal zullen staan.

Uitdagen

Alle onderdelen van de Belevenis, uiteenlopend van de attracties, de decors, muziek, geluiden tot licht- en video-effecten, het spelmateriaal en de activiteiten, zijn gericht op zintuiglijke stimulering. Door deze prikkels worden deelnemers bewust gemaakt van de omgeving, en uitgedaagd daar iets mee te doen en contact te maken met een ander en die omgeving. De Belevenis houdt daarbij wel rekening met ieders wensen en mogelijkheden, met een goede balans tussen actie en rust.

belevenis

Daarnaast wil De Belevenis via toegepast onderzoek de opgedane ervaring en inzichten breder delen om zo een positieve bijdrage te leveren aan kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen.

Schrijf u in voor de 2e Skipr Care & Cure Cycle Challenge (Skipr4C).