De deelnemers en sponsoren van de Skipr Care & Cure Cycle Challenge (Skipr 4C) hebben vrijdag 4500 euro bijeen gebracht voor De Nieuwe Belevenis. De Nieuwe Belevenis creëert, zoals de naam al aangeeft, een belevingswereld voor mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen.

Net als bij de eerste editie spande de Skipr4C zich ook dit jaar in voor een goed doel. Voor iedere inschrijving ging 10 euro naar De Nieuwe Belevenis. Vorig jaar ging de opbrengst van de wielertocht naar de aanschaf van een elektrocar voor zorgorganisatie Siza, tevens de gastorganisatie van de Skipr 4C.

Samen genieten

Bij De Nieuwe Belevenis staan niet de beperkingen, maar de mogelijkheden van de gebruikers centraal. Het doel: samen genieten, ervaringen opdoen, leren en elkaar inspireren.

Met de opbrengsten van de Skipr4C wil De Belevenis een nieuw onderdeel verwezenlijken, waarin beweging en de fiets centraal zullen staan. Daarnaast wil De Belevenis via toegepast onderzoek de opgedane ervaring en inzichten breder delen om zo een positieve bijdrage te leveren aan kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van mensen met een meervoudige handicap, diep dementerenden en ernstig zieke kinderen.