Een zorgorganisatie met fiets-DNA in de genen, zo zou je Ipse De Bruggen best mogen noemen, vindt Richard de Wit, manager IV/ICT bij de organisatie voor gehandicaptenzorg en fietsliefhebber. Een tien man sterk team van Ipse De Bruggen heeft juist de HomeRide sponsortocht voor Ronald McDonald-huizen gereden.

Een aantal van de rijders wist zelfs de volledige 500 kilometer te voltooien. In verband met een gebroken sleutelbeen moest De Wit zich beperken tot een deel van de route, maar dat heeft hem niet mogen behoeden voor een hinderlijke confrontatie met de eikenprocessierups op het Brabantse deel van het parcours. “Iedereen zat onder de bultjes”, zegt De Wit met licht schorre stem.
Aan zijn liefde voor de velo doet dit alles niets af. Naast oud-wedstrijdrijder is De Wit mede-eigenaar van het gespecialiseerde wielerkledingbedrijf Just Cycle. En binnen Ipse De Bruggen is hij de man achter al weer de tweede wielerverkenning van het Ipse De Bruggen-werkgebied midden in het Groene Hart. “De derde week van september is bij Ipse De Bruggen de Week van de Beweging”, legt De Wit uit. “Dat betekent dat we met cliënten gaan wandelen, paardrijden of fietsen. Iedereen krijgt een mooi shirtje en de fietsen van de cliënten worden versierd. In diezelfde week houden we op 18 september voor collega’s en relaties een tocht van 90 km langs de verschillende locaties van de organisatie.”

Aan de eerste editie deden zo’n honderd rijders mee. Dit jaar rekent De Wit op 150 deelnemers op de startlocatie in Zwammerdam. “Eigenlijk nodigen we iedereen die in de care of cure werkt om mee te mee te fietsen.”

Belangstellenden kunnen terecht bij richard.de.wit@ipsedebruggen.nl