Een zorgorganisatie met fiets-DNA in de genen, zo zou je Ipse de Bruggen best mogen noemen, vindt Richard de Wit, manager IV/ICT bij de organisatie voor gehandicaptenzorg en fietsliefhebber. Een tien man sterk team van Ipse de Bruggen heeft juist de HomeRide sponsortocht voor Ronald McDonald-huizen gereden.

Een aantal van de rijders wist zelfs de volledige 500 kilometer te voltooien. In verband met een gebroken sleutelbeen moest De Wit zich beperken tot een deel van de route, maar dat heeft hem niet mogen behoeden voor een hinderlijke confrontatie met de eikenprocessierups op het Brabantse deel van het parcours. “Iedereen zat onder de bultjes”, zegt De Wit met licht schorre stem.
Aan zijn liefde voor de velo doet dit alles niets af. Binnen Ipse de Bruggen is hij de man achter al weer de tweede wielerverkenning van het Ipse de Bruggen-werkgebied midden in het Groene Hart. “De derde week van september is bij Ipse de Bruggen de Samen Fit-week”, legt De Wit uit.

Zoals de naam al aangeeft staat deze week in het teken van beweging, ontspanning én gezond eten en drinken. Onder aanvoering van bewegingsmascotte MOEF besteden begeleiders en vrijwilligers extra aandacht aan deze onderwerpen. Zo gaan zij met cliënten wandelen, paardrijden en dansen. Daarnaast wordt onder het motto “Heel Ipse de Bruggen Bakt” een wedstrijd gehouden waarin cliënten en medewerkers hun lekkerste en gezondste recept mogen presenteren aan een deskundige jury.

“In diezelfde week houden we op 18 september voor collega’s en relaties een tocht van 90 km langs de verschillende locaties van de organisatie”, zegt De Wit. “Iedereen krijgt een mooi shirtje en de fietsen van de cliënten worden versierd. ”

Aan de eerste editie deden zo’n honderd rijders mee. Dit jaar rekent De Wit op 150 deelnemers op de startlocatie in Zwammerdam. “Eigenlijk nodigen we iedereen die in de care of cure werkt om mee te mee te fietsen.”

Belangstellenden kunnen terecht bij richard.de.wit@ipsedebruggen.nl