De aankleding van de Skipr4C krijgt dit jaar een professionele impuls dankzij sponsorovereenkomsten met gespecialiseerde kledingfabrikant TD Sportswear en de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC).

Iedereen die met enige regelmaat op de fiets zit kent het belang van goed passende, kwalitatief goede kleding of het nou broek, shirt, bib of underlayer is. En natuurlijk wil het oog ook wat –zeker als er in teamverband gefietst wordt; goed gesoigneerd zijn geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan het clubgevoel.

TD Sportswear is zich hier maar al te goed van bewust en laat zich naar eigen zeggen voorstaan op het produceren van ‘super goede sportkleding’. Wat meer is, het bedrijf doet dit op een eerlijke manier. Dat betekent: geen gedwongen- en kinderarbeid; eerlijk loon voor fabrieksmedewerkers en rigoureuze standaarden voor milieu, mens en veiligheid. Voor deelnemende teams aan de Skipr4C die op zoek zijn naar een strak, nieuw en naar eigen specificaties gemaakt tenue kan TD Sportswear op korte termijn nog ruimte maken.

Voor het opfrissen van grotere vlakken op de start-finishlocatie heeft de Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) zich aan de Skipr4C verbonden. In eerste instantie levert DVC een Skipr4C-sponsordoek dat als achtergrond op het erepodium dienst zal doen. Op termijn levert DVC mogelijk een aantal andere beeldbepalende elementen, zoals vlaggen, doeken en zeilen.