Bij het Erasmus MC kijken ze niet op een kilometertje meer of minder. Tenminste, niet als het gaat om fietsen voor het goede doel. Dus fietst Erasmus MC met een elfkoppig team mee van Italië naar Nederland in de bijna tweeduizend kilometer tellende Tour for Life.

De Tour for Life, die op 1 september finisht in het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard, wordt dit jaar voor de elfde keer verreden. Net als in de vier voorgaande edities is het Daniel den Hoed Fonds het goede doel waar de deelnemers voor op de pedalen gaan.

Het Daniel den Hoed Fonds strijdt tegen kanker door kansrijk kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut, te financieren. De nadruk ligt daarbij op personalized medicine met maximaal effect voor de individuele patiënt.

“We kunnen en mogen niet ontbreken op deze geweldige tocht, al was het alleen al om onze dankbaarheid te tonen aan al die fietsers, vrijwilligers en begeleiders, die vorig jaar samen goed waren voor een opbrengst van ruim 1,2 miljoen euro”, motiveert David Drexhage, in het dagelijks leven woordvoerder van Erasmus MC, zijn deelname. “Met die opbrengst kunnen onze onderzoekers verder aan de slag met behandelingen op maat. Elke patiënt is anders, elke kanker is anders. Dat besef groeit nog steeds en noopt tot gepersonaliseerde geneeskunde. Ik ben blij en trots dat ik daar op mijn eigen onwetenschappelijke wijze een bijdrage aan kan en mag leveren.”

De collectieve inspanning van Team Erasmus MC mag er ook zijn; samen hebben de Rotterdammers al bijna 45 duizend euro bij elkaar gefietst.