Warm, warmer, warmst…  Deze zomer sneuvelde het ene na het andere hitterecord. Maar hoe heet ook deze zomer is geweest, de warmte kon de leden van Team Skipr niet weerhouden om op de fiets te stappen. Eind juni, toen de temperatuur als de 35 graden aantikte, stapte Skipr samen met cliënten en personeel van gastorganisatie GGNet op de fiets om een deel van het parcours te verkennen.

Voor de cliënten paste de routeverkenning mooi in de voorbereiding van hun beklimming van de Mont Ventoux op 22 september. Onder het motto ‘overwin de klim’ gaan zo’n dertig cliënten de legendarische berg in Frankrijk op.

De pelotonstocht van ruim 32 kilometer start op 13 september op het terrein van GGNet in Warnsveld en waaiert door het fraaie coulissen-landschap ten zuiden van Warnsveld dat zo kenmerkend is voor De Achterhoek.

Het decor van de ploegentijdrit is de oostelijke oever van de IJssel. Tussen Olburgen en Bronckhorst wacht de teams een parcours van zeven kilometer. Een kwestie van lange adem, want de route is bijna dubbel zolang als de tijdrit in eerdere edities.

De drie uitgepijlde routes van respectievelijk 70, 95 en 125 kilometer lang (let wel: afstanden inclusief pelotonstocht) voeren de deelnemers naar de westelijke oever van de IJssel. De twee lange routes bieden de deelnemers de gelegenheid om te genieten van het fietswalhalla aan de oostelijke Veluwezoom om uiteindelijk via Zutphen weer terug te keren naar de start-finishlocatie in Warnsveld.