De 4e editie van de Skipr care & Cure Cycle Challenge (S4C) kent een bijzondere gast in de persoon van oud-profwielrenner Michael Boogerd. Boogerd zegt uit te kijken naar de rit en spontaan contact met de deelnemers aan de Skipr4C.

Bij de ploegenprestatie van de Skipr4C zal Boogerd op het podium tips & tricks geven voor een goede (ploegen)tijdrit. De uiteindelijke winnende ploeg krijgt op 13 september uit handen van Boogerd een gesigneerd wielershirt.

De 47-jarige Boogerd boekte als profwielrenner in totaal 41 zeges, waaronder overwinningen in de Amstel Goldrace en in de Tour de France. Ook waren er ereplaatsen in onder meer Luik-Bastenaken-Luik en in de Ronde van Vlaanderen.

Na zijn bekentenis in 2013 gedurende zijn actieve loopbaan doping te hebben gebruikt, werd Boogerd voor  twee jaar uit de wielersport verbannen. “Het voelt heel raar als je niet welkom bent in de wielerwereld en niet mag doen wat je het liefst doet”, blikte Boogerd naderhand op deze periode terug. Zijn liefde voor de fiets deed hem dan ook al snel weer zijn oude rol als ploegleider opnemen. Ook is Boogerd tijdens grote wielerrondes geregeld op tv terug te zien als gastcommentator. Daarnaast geeft Boogerd regelmatig fiets-clinics

Boogerd is de laatste in een illuster rijtje gasten uit de wielerwereld die de Skipr4C met hun aanwezigheid hebben vereerd. Gert Jakobs, Maarten Ducrot, René Wolff en Chantal Beltman gingen Boogerd voor. De komst van Boogerd wordt mede mogelijk gemaakt door de inbreng van Skipr4C-sponsor VMWare.

Zie ook: www.michaelboogerd.com