Na ampel beraad heeft de redactie van Skipr moeten besluiten om het wielerevenement Skipr4C dit jaar af te gelasten. De vijfde editie van de Skipr Care & Cure Cycle Challenge stond gepland voor vrijdag 11 september. In verband met de voortwoekerende covid-epidemie kunnen wij de veiligheid van de deelnemers onvoldoende garanderen.

Dit veiligheidsaspect telt extra zwaar, aangezien de Skipr4C voor start en finish is aangewezen op zorglocaties met veelal kwetsbare bewoners. Zolang het coronavirus rond waart willen en kunnen we -met de gezondheid van deze groep voor ogen- geen enkel risico nemen.

Hoe verdrietig ook het besluit om dit jaar een streep door de Skipr4C te zetten, wij gaan er vanuit dat het evenement volgend jaar in volle glorie op de wielerkalender terugkeert.

Mochten er in de boezem van het Skipr4C-peloton ideeën leven voor een corona-proof fietsactiviteit, dan houden wij ons ten zeerste aanbevolen. Schroom niet om van je te laten horen!

Met warme koersgroet,
Simon Broersma, uitgever Skipr
Philip van de Poel, senior-redacteur Skipr