Programma

Het programma bestaat uit een aantal verschillende onderdelen, waarbij het wielergedeelte in drie onderdelen te verdelen is; pelotonstocht, tijdrit en een toertocht op eigen gelegenheid.

Programma

 • Vanaf 08.00 uur – Ontvangst deelnemers
  Ontbijt in buffetvorm bij startlocatie

 • Vanaf 09.00 uur – Ploegenpresentatie

 • 09.50 uur – Start 1e peloton

 • 10.00 uur – Start 2e peloton

 • ±11.00 uur – einde pelotonstocht

 • ±11.00 uur – Start eerste deelnemers Ploegentijdrit 3,5 km

 • 11.15 tot 12.15 uur – Lunch

 • 12.00 uur – Start resterende kilometers als ‘individuele’ toertocht

 • Vanaf 13.00 uur – Finish eerste deelnemers
  Finish laatste deelnemer verwacht rond 16:30

 • 15.30 tot 17:00 uur – Buffet op finishlocatie

 • Rond 16.00 uur – Prijsuitreiking

 • Vanaf 16.30 uur – Borrel

Locatie

De Skipr4C start dit jaar vanaf Sporthal De Bongerd op het terrein van GGNet, locatie Warnsveld. Op dit terrein bevindt zich onder andere het GGNet Herstelcentrum die organisator is van Tournesol.

Adres
Vordenseweg 12
7231 PA Warnsveld

Meer informatie over de locatie

Goed doel

Behalve voor de sportieve eer fietsen deelnemers aan de Skipr4C ook voor het goede doel.

2019: Tournesol van GGNet

2018: Virtuele fietstochten voor de bewoners van Warande en een aangepaste speelplaats voor kinderen met een beperking bij Siza.

2017: Stichting de Nieuwe belevenis

2016: Een elektrocar voor de cliënten van Siza

Routes

Beschrijving route 2018

Zodra de route voor 2019 bekend is zal deze hier bekend worden gemaakt.

Pelotonstocht

Gestart wordt met een pelotonstocht van 25,9 km vanaf het Siza terrein, waarbij in twee losse pelotons, maar als één grote groep per peloton de echte beleving van een wegwedstrijd ervaren wordt. Mét een heuse koersdirecteur in voorrijwagen, begeleiding van verkeersregelaars op de motor en koersen in één groot peloton over de provinciale wegen rondom Arnhem, Rozendaal en Rheden.

Tijdrit *

Aangekomen bij het eindpunt van de pelotonstocht, maken de deelnemers zich met hun ploeg op om te strijden voor het klassement in de 3,4 km ploegentijdrit. Gestart wordt bij Parkeerplaats de Lappendeken op de Posbank waarna het parcours zal leiden naar de finish bij Parkeerplaats Herikhuizerveld. De 5de deelnemer van elk team zal dienen als meetpunt voor de ploeg. Welk team zal als hoogste klasseren? Na de finish van de tijdrit wacht een heerlijke voedzame lunch voor elke deelnemer.
*Deelname aan tijdrit is niet verplicht in 2018, graag vernemen we dat vooraf. Let op! Als je deelneemt, moet het team uit minimaal 5 personen bestaan.

Individuele toertocht

Na het nuttigen van de lunch, kan er gestart worden aan het laatste onderdeel van de tocht. Vooraf is gekozen voor de 60, 95 of 125 km tocht. De resterende aantal kilometers zal door middel van een individuele toertocht worden afgemaakt. Afhankelijk van de te rijden afstand, zullen er onderweg nog enkele verzorgingsposten gepasseerd worden voor de nodige bevoorrading.
* 60 km: Wie gekozen heeft voor de kortste route, zal de resterende kilometers na de tijdrit door het mooie natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom rijden welke terug zal leiden naar de finishlocatie.
* 95 km: De middelste afstand zal beginnen in het mooie natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom waarna een passage door Terlet en Groenendaal de deelnemers brengt naar het Bosgebied Loenen. Via Beekbergen, de Krim en Hoenderloo zullen deelnemers hun tocht vervolgen richting de finish. Onderweg zijn er nog 2 verzorgingsposten voor een korte pauze.
* 125 km: De langste afstand zal beginnen in het mooie natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom waarna een passage door Terlet en Groenendaal de deelnemers brengt naar het Bosgebied Loenen. Via Beekbergen, de Krim en Hoenderloo zullen deelnemers hun tocht vervolgen. Vervolgens wordt de Hoog Buurlose Heide en het gebied rondom Radio Kootwijk aangedaan om via Westeneng en Lunteren verder te rijden. Via Roekel, Otterlo en Oud-Reemst zal de finish bereikt worden. Onderweg zijn er nog 3 verzorgingsposten voor een korte pauze.

Google Kaart met routes

Bekijk de kaart op Google Maps

GPX bestanden

De route van de Skipr4C tijdrit

Video 65 km 2016

Safety first tijdens de Skipr4C

Net als in de zorg geldt voor de Skipr4C ‘veiligheid voor alles’. Dat betekent dat we naast de vaste veiligheidsmaatregelen voor toertochten, zoals een verplichte fietshelm, nog een aantal extra voorzorgsmaatregelen nemen.
Zo geldt voor het deel van de tocht dat we als peloton afleggen een maximumsnelheid van 28 tot 30 kilometer per uur, die wordt aangegeven door de wagen van de koersdirecteur aan kop van de koers. Deelnemers moeten onderweg ook ten allen tijden de aanwijzingen van de begeleidende motards volgen.
De aansluitende ploegentijdrit wordt verreden op een zo goed als gesloten parcours op en rond de Posbank. Toch geldt ook hier veiligheidshalve de vuistregel om zoveel mogelijk rechts te houden. Voor de start van de ploegentijdrit volgt nog een korte video-introductie zodat alle deelnemers goed op de hoogte zijn van de opbouw en inrichting van het parcours.
Om lekke banden en slippartijen zoveel mogelijk voor te zijn, hebben we er dit jaar voor gekozen om geen schelpenpaden in de afsluitende uitgepijlde route op te nemen.