Informatie

/Informatie
Informatie 2018-04-25T16:16:02+00:00

Programma

Net als in 2017, zal ook dit jaar het programma uit een aantal verschillende onderdelen bestaan, waarbij het wielergedeelte in drie onderdelen te verdelen is; pelotonstocht, tijdrit en een toertocht op eigen gelegenheid.

Dit was het programma van 2017. Het programma van 2018 komt tzt op deze website te staan.

 • 08.00 uur – Ontvangst deelnemers
  Uitgebreid ontbijt in buffetvorm bij startlocatie

 • 09.00 uur – Ploegenpresentatie

 • 10.00 tot 11.00 uur – Pelotontocht 30 km

 • 11.00 uur – Start eerste deelnemers Ploegentijdrit 3,5 km
  Start vanaf de Parkeerplaats Lappendeken, Rheden. Deelnemers zullen tussen 11.07 en 12.00 arriveren bij verzorgingspost Posbank (Parkeerplaats Herikhuizerveld)

 • 11.15 tot 12.15 uur – Lunch bij verzorgingspost Posbank
  Bij Parkeerplaats Herikhuizerveld

 • 12.00 uur – Start eerste deelnemers ‘individuele’ toertocht
  Keuze 60 km, 95km en 125 km (resterende aantal km’s)

 • 13.00 uur – Finish eerste deelnemers ‘Individuele toertocht’
  Finish laatste deelnemer verwacht rond 16:30

 • 15.30 tot 17:30 uur – Pastabuffet op finishlocatie

 • 16.00 tot 16.30 uur – Prijsuitreiking

Locatie

De Skipr4C start ook dit jaar vanaf de locatie ’s Koonings Jaght van zorgorganisatie Siza.

Landgoed ’s Koonings Jaght werd in 1960 door de Haagse stichting SPC Sandhaghe gekocht. Met dit landgoed wilde SPC Sandhaghe huisvesting bieden aan mensen met een verstandelijke beperking die niet voor gezinsvervangende tehuizen in aanmerking kwamen. In de beginperiode bood ’s Koonings Jaght onderdak aan vijftig mensen. In de jaren daarna zijn er paviljoens bijgebouwd om meer mensen met een verstandelijke handicap onderdak te bieden.

In 2001 is het terrein gerenoveerd en is het aantal voorzieningen uitgebreid. De mensen die nu op ’s Koonings Jaght wonen, kunnen gebruik maken van verschillende voorzieningen zoals een boerderij, manege en zwembad.

Start/finish
Siza ’s Koonings Jaght
Koningsweg 8
6816 TB Arnhem
http://www.siza.nl/s-koonings-jaght

Goed doel

Behalve voor de sportieve eer fietsen deelnemers aan de Skipr4C ook voor het goede doel. In 2016 hebben we met de Skipr4C een bedrag van 4.000 euro opgehaald voor de aanschaf van een elektrocar voor cliënten van Siza. in 2017 hebben we met de Skipr4C 4.500 euro bij elkaar gebracht voor Stichting de Nieuwe belevenis. Voor 2018 zijn we nog op zoek naar een mooi doel waar zorg en bewegen bij elkaar komen.

Routes

Beschijving route 2016

Pelotonstocht
We starten met een pelotonstocht van 30 km vanaf het Siza terrein, waarbij we de echte beleving van een wegwedstrijd ervaren. Mét een heuse koersdirecteur in voorrijwagen, begeleiding van verkeersregelaars op de motor rijden we in peloton over de wegen rondom Arnhem, Rozendaal en Rheden.

Tijdrit*
Aangekomen bij het eindpunt van de pelotonstocht, maken de deelnemers zich met hun ploeg op om te strijden voor het klassement in de 3,5 km ploegentijdrit. Gestart wordt bij Parkeerplaats de Lappendeken op de Posbank, waarna het parcours zal leiden naar de finish bij Parkeerplaats Herikhuizerveld. De vijfde deelnemer van elk team zal dienen als meetpunt voor de ploeg. Welk team zal als hoogste klasseren? Na de finish van de tijdrit wacht een voedzame lunch voor elke deelnemer, verzorgd door onze partner Albron.

*Deelname aan tijdrit is niet verplicht in 2018, graag vernemen we dat vooraf. Let op! Als je deelneemt, moet het team uit minimaal 5 personen bestaan.

Individuele toertocht
Na de lunch  kan er gestart worden aan het laatste onderdeel van de tocht. Vooraf is gekozen voor de 60, 95 of 125 km tocht. Het resterende aantal kilometers wordt in een individuele toertocht gereden. Afhankelijk van de te rijden afstand, zullen er onderweg nog enkele verzorgingsposten gepasseerd worden voor de nodige bevoorrading.

* 60 km: Wie gekozen heeft voor de kortste route, rijdt de resterende kilometers na de tijdrit door het mooie natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom.
* 95 km: De middelste afstand begint in het natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom, waarna een passage door Terlet en Groenendaal de deelnemers brengt naar het Bosgebied Loenen. Via Beekbergen, De Krim en Hoenderloo vervolgen de deelnemers hun tocht richting de finish. Onderweg zijn er nog twee verzorgingsposten voor een korte pauze.
* 125 km: De langste afstand begint in het natuurgebied Nationaal Park de Veluwezoom waarna een passage door Terlet en Groenendaal de deelnemers brengt naar het Bosgebied Loenen. Via Beekbergen, de Krim en Hoenderloo vervolgen de deelnemers hun tocht. Vervolgens worden de Hoog Buurlose Heide en het gebied rondom Radio Kootwijk aangedaan om via Harskamp in Lunteren nog een derde verzorgingspost aan te doen. Via Roekel, Mossel, De Ginkel en vervolgens Arnhem wordt de finish bereikt. Onderweg zijn er in totaal drie verzorgingsposten voor een korte pauze.

Google Kaart met routes

Skipr4C routes 2017

GPX bestanden

De route van de Skipr4C tijdrit

Video 65 km 2016

Safety first tijdens de Skipr4C

Net als in de zorg geldt voor de Skipr4C ‘veiligheid voor alles’. Dat betekent dat we naast de vaste veiligheidsmaatregelen voor toertochten, zoals een verplichte fietshelm, nog een aantal extra voorzorgsmaatregelen nemen.
Zo geldt voor het deel van de tocht dat we als peloton afleggen een maximumsnelheid van 28 tot 30 kilometer per uur, die wordt aangegeven door de wagen van de koersdirecteur aan kop van de koers. Deelnemers moeten onderweg ook ten allen tijden de aanwijzingen van de begeleidende motards volgen.
De aansluitende ploegentijdrit wordt verreden op een zo goed als gesloten parcours op en rond de Posbank. Toch geldt ook hier veiligheidshalve de vuistregel om zoveel mogelijk rechts te houden. Voor de start van de ploegentijdrit volgt nog een korte video-introductie zodat alle deelnemers goed op de hoogte zijn van de opbouw en inrichting van het parcours.
Om lekke banden en slippartijen zoveel mogelijk voor te zijn, hebben we er dit jaar voor gekozen om geen schelpenpaden in de afsluitende uitgepijlde route op te nemen.